در عملیات امداد و نجات، به منظور ثابت نگه داشتن بیمار بر روی برانکارد و عدم آسیب بیشتر به وی از تجهیزات ثابت سازی استفاده می شود. تجهیزات ثابت سازی مخصوص سر، گردن، ستون فقرات، کمر و انواع آتل برای پا و دست می شود که انحصارا در قسمت آتل در مورد آن صحبت خواهیم کرد. ثابت نگهدارنده سر بیمار و یا همان Head Immoblizer وسیله ایست که بر روی انواع برانکارد نصب شده و سر مصدوم در میان قرار میگیرد. این وسیله به ثابت نگه داشتن سر وی در هنگام انتقال به بیمارستان کمک میکند.
...جلیقه ثابت نگهدارنده ستون فقرات یا به اختصار KED یک جلیقه ی محکم است که آن را به تن فرد بزرگسال می نمایند و از بالای گردن قسمت پشت سر تا انتهای ستون فقزات را پوشش میدهد و در خطی مستقیم قرار میدهد. از این جلیقه برای ثابت نگهداشتن کودکان نیز استفاده می شود با این تفاوت که میزان بیشتری از بدن کودک درون جلیقه قرار گرفته و ثابت نگه داشته میشود. کلارگردن های متنوعی تولید می شوند که برای ثابت نگه داشتن گردن از آن استفاده می شود. یکی از انواع آن کلار گردن Stifneck Cervical Collar می باشد. این کلار گردن اورژانس قابلیت سایزشوندگی دارد. کلار گردن فیلادلفیا و انواع کلارگردن های طبی نیز برای ثابت سازی در طولانی مدت و به منظور درمان شخص استفاده می شوند.
کمربندها کاربرد های مختلفی دارند. کمربندهای بیمارستانی مخصوص انواع برانکارد ها و یا تخت های بیمارستانی و یا ویلچر تولید می شوند و موجب میگردند تا فرد به راحتی در جای خود قرار گیرد و امنیت کافی داشته باشد. کمربند بند عنکبوتی از تعدا زیادی بند تشکیل شده است که در عملیات امداد و نجات فرد را روی برانکارد محکم نگه میدارد. کمربند برانکارد ساده با قفل پلاستیکی و یا قفل مکانیکی نیز برای تخت های ریکاوری، تخت های ساده و یا برانکارد حمل مصدوم استفاده می شود. ویلچر های بیمارستانی نیز برای امنیت فرد بیمار می بایست دارای کمربند مناسب باشند. به صورت کلی کمربند ها علاوه بر حفظ امنیت بیمار، موجب میشود تا فرد احساس امنیت کافی نماید و تکان های ناشی از ترس موجب آسیب بیشتر به وی نشود.