دستگاه اتومکانیک احیاء قلبی ریوی
در هر لحظه و همه جا، به علل مختلف از قبیل افزایش یا کاهش شدید فشار خون، سکته قلبی، حملات آسم، صرع و ... احتمال به خطر افتادن جان بیمار به علت ایست قلبی وجود دارد. سرعت و مهارت در احیاء قلبی میتواند جان بیمار را نجات دهد، در دسترس داشتن یک کیف CPR (احیاء قلبی - تنفسی) میتواند این سرعت و مهارت را برای افراد کم تجربه نیز فراهم آورد تا یک احیاء قلبی موفق انجام شود.
انجام ماساژ مؤثر CPR (احیاء قلبی - تنفسی) سبب برقراری گردش خون به مغز و قلب شده و نقش بسزایی در احیاء قلبی ریوی موفق دارد. در برخی موارد خستگی تیم درمان هنگام عملیات احیاء یکی از عواملی است که منجر به کاهش کیفیت ماساژها و عدم موفقیت احیاء می گردد. هدف از این مطالعه طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه تسهیل کننده ماساژ قلبی در احیاء قلبی ریوی بزرگسالان می باشد.
دستگاه اتومکانیک احیاء قلبی ریوی
دستگاه اتوماتیک احیاء قلبی ریوی از جمله وسایل سریع و موثر در بحث امداد و نجات در خصوص بیماران و مصدومین سوانح بشمار می آید. کاربر یا تکنسین فوریت های پزشکی با کمترین صرف انرژی می تواند دستگاه را حمل و بستگی به موقعیت مکانی بیمار ( با - بدون) تخته CPR، اقدام به احیاء بیمار نماید. استفاده از دستگاه اتومکانیک احیاء قلبی ریوی به مراتب آسان، کاربردی و موثرتر از احیاء دستی توسط کاربر می باشد. در ماساژهای دستی قلب، حتی اگر به درستی انجام شوند، تنها 10 تا 20 درصد از جریان عادی خون به قلب و 30 تا 40 درصد به مغز بازمیگردد
این دستگاه در زمانی کمتر از 20 ثانیه بر روی قفسه سینه بیمار قرار گرفته و توسط یک شخص و تنها بوسیله یک اهرم به صورت مکانیکی انجام ماساژ قلبی ریوی را میسر میسازد. همچنین به سرعت و بدون جا به جایی بیمار قابل استفاده می باشد.
.
این دستگاه مناسب آمبولانس، بخش اورژانس بیمارستان ها و کلیه مراکز درمانی بوده و برای ماساژ قلبی طولانی مدت و یکنواخت انرژی زیادی از کاربر نمی گیرد و در ضمن دقت و صحت کار را نیز تضمین می نماید.
در خصوص مزایای این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- تنظیم ارتفاع و عرض دستگاه متناسب با عرض شانه های مصدوم.
- تناوب بین احیاء قلبی (فشار بر روی قفسه سینه) و دم و بازدم بیمار (هدایت هوا به درون ریه ها).
- تنظیم عمق فشار بر روی قفسه سینه از صفر تا 8 سانتیمتر.
- بازگشت کامل قفسه سینه به حالت اولیه 50 : 50
- فراهم نمودن احیاء قلبی- ریوی ثابت، برای مدت زمان طولانی
- تنظیم میزان هوای ورودی به ریه ها به صورت اتوماتیک بین 500 الی 600 میلی لیتر در هر مرحله.
- جلوگیری از ورود هوای بیش از حد تحمل حجم ریه مصدوم به صورت اتوماتیک، توسط والو (Valve) تعبیه شده در مسیر ماسک تنفسی.