انواع کمربند برانکارد و ویلچر

انواع کمربند برانکارد و ویلچر

حفظ ایمنی بیمار در هنگام انتقال و جا به جایی اهمیت ویژه ای دارد. فرد آسب دیده و بیمار قرار است درمان شود و نباید آسیب های بیشتری ناشی از عدم رعایت ایمنی متحمل گردد. به همین منظور از وسایل ایمنی در هنگام انتقال استفاده میکنیم. یکی از ساده ترین این وسایل کمربندها هستند. کمربندهایی که برای ویلچر، تخت های بستری، برانکارد استفاده می شوند و عملکرد ساده ای دارند. همچنین به لحاظ روانی نیز استرس فرد را کم میکند و به  او آرامش و ایمنی میبخشد.

فرد آسیب دیده ممکن است کنترل اعصاب بخشی از بدن خود را از دست داده باشد و یا درد زیاد موجب تکان های عصبی گردد. همچنین ممکن است بیهوش باشد و توانایی کنترل جسم خود را نداشته باشد. بنابراین حفظ امنیت فرد در هنگام جا به جایی اهمیت ویژه ای دارد. به همین منظور از کمربندهای مختلفی استفاده می شود که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:

کمربند ویلچر

معمولا نوع ساده کمربند با قفل پلاستیکی برای ویلچر استفاده می شود که به صورت حلقه ی بسته ای از تسمه است که دو طرف آن نری و مادگی قفل پلاستیکی قرار میگیرند. این کمربند ها از پشتی ویلچر عبور کرده و در جلوی شخص روی صندلی بسته می شود.

در بیمارستان ها و مراکز درمانی شلوغ که امکان گم شدن این کمربندها وجود دارد معمولا از نوع کمربند دو تکه استفاده می شود. این کمربندها به واسطه سگک های فلزی به بدنه ویلچر در دوطرف بسته می شوند و در دوطرف ویلچر قرار میگیرند. پس از نشستن روی ویلچر کمربند از هر سو به بالا آورده می شود و بسته می شود. قفل پلاستیکی معمولا برای ویلچر کافی بوده و نیازی به قفل های قوی تر نیست زیرا معمولا فرد روی ویلچر وضعیت مناسبی دارد و کمتر ممکن است قفل پلاستیکی آسیب ببیند.

از کمربند های با قفل پلاستیکی برای انواع برانکارد نیز می توان استفاده کرد. این کمربند ها به دلیل آسانی در استفاده و قیمت مناسب اولین گزینه هستند. همچنین اگر از سگک های فلزی در ساختار آنها استفاده نشود به راحتی می توان آنها را در بخش های تصویربرداری نیز استفاده کرد.

کمربند برانکارد با قفل مکانیکی

قفل مکانیکی، قفلی شبیه به قفل کمربند ایمنی خودرو است که برای برانکارد ها و تخت های بیمارستانی نیز استفاده می شود. کمربندهایی با قفل مکانیکی تسمه ی قوی تری نیز دارند. بدنه ی قفل نیز محکم تر بوده و بادوام تر است. این کمربندها عمدتا به صورت دو تکه استفاده می شوند. دو قطعه تسمه که از یک سو به قفل (یک سمت نری و سمت دیگر مادگی) و از سوی دیگر یا به صورت حلقه ای دوخته شده اند و یا دارای سگک پیچ و پرچ هستند. در نوعی که به صورت حلقه ای دوخته شده است کمربند به صورت گره ای به تخت یا برانکارد متصل می شود و نیازی به پرچ شدن ندارد. بنابراین بدنه تخت سالم مانده و طی مدت زمان زیاد از بین نمی رود. اما در نوع پیچ و پرچ شده، کمربند ثابت می ماند و امکان تکان خوردن و گم شدن آن کمتر است.

از مدل های گفته شده در بخش های مختلف بیمارستان با توجه به نیاز استفاده می شود و امنیت بیمار تامین میگردد. طبیعتا انواع دیگری از کمربندها نیز وجود دارند که برای بخش های خاص استفاده می شوند و عمومیت ندارند. مانند کمربندها و دستبند و پابند با قفل مغناطیسی که معمولا برای برای بخش اعصاب و روان استفاده می شود. همچنین کمربندها و دستبند های چسبی و بدون قفل. این نمونه ها و دیگر نمونه هایی که عمومیت ندارند برای بخش های ویژه استفاده می شوند و می توانید با مشاوره بیشتر آنها را تهیه فرمایید.